Erfgoeddag 2010

Mendop vzw op Erfgoeddag 2010
Markt Brugge, zaterdag 24 en
zondag 25 april 2010


Bekijk hier het volledige programma van Erfgoeddag 2010 in Brugge

KIEK EEN BOK: DOEN ALSOF IN DE GEITENKAR

Mendop vzw nam in april 2010 opnieuw deel aan de Erfgoeddag. De stand was te vinden in de centrale infotent op de Markt van Brugge. Inspelend op het jaarthema Fake? reconstrueerde Mendop vzw een decorpaneel (zie onder midden) in de geest van de honderdduizenden foto’s die een eeuw geleden met nepdieren zijn gemaakt. In fotostudio’s, in kermiskramen of op toeristische trekpleisters konden mensen zich laten fotograferen achter beschilderde panelen die nu eens een vliegtuig, een auto, een honden- of ezelkar (onder rechts) of een bokkenwagen voorstelden.

Andere fotografen lieten mensen poseren naast als aap of beer verklede figuranten, of gezeten op namaakhonden (boven links) of opgezette ezels en paarden. Mendop exposeerde orginele en uitvergrote foto’s rond dit thema (uit de collectie van Jan Desmet). Honderden bezoekers keken en luisterden geboeid. 

Groot en klein (inclusief een roze kaketoe en een paashaas) lieten zich naar hartelust fotograferen in de nepbokkenwagen, al of niet met hoofddeksels uit de tijd van toen. Ook het antieke ezelpak vond zijn weg naar de liefhebbers! Onderstaande sfeerbeelden kunnen aangeklikt voor een groter formaat.

Voor een terugblik op Mendop vzw tijdens Erfgoeddag 2009: klik hier© Mendop vzw
Homepagina: www.mendop.org

naar boven

Erfgoeddag Mendop vzw Intro

Erfgoeddag Mendop vzw 2009

Erfgoeddag Mendop vzw 2011